Krajské volby

Mnoho věcí, které se dotýkají našeho města, lze ovlivnit z lavic krajského zastupitelstva. Jeho složení se bude volit už letos na podzim 02. - 03. 10. 2020. Z našeho uskupení Žít v Trutnově máme na předních místech kandidátky hned několik osobností. Ty ve volbách podpoří koaliční projekt SPOLU PRO KRAJ, který tvoří nezávislé osobnosti kraje, zástupci Zelených a Sociální demokracie.

👉 Lídrem kandidátky je současný Hejtman Jiří Štěpán, na dvojce to jistí krajinný ekolog a náměstek primátora Martin Hanousek

👉 Na šestém místě je to trutnovský zastupitel a politolog Petr Sobotka
 
👉 Na osmém hudebnice a učitelka trutnovské ZUŠ Barbora Kulichová
 
👉 První polovinu kandidátky za Žít v Trutnově s číslem 24, těsně nad náchodským starostou, uzavírá manažerka v biotechnologii Ivana Šnircová.
 
👉 Z řad našich podporovatelů kandidují jako nezávislí ještě další osobnosti. Nechte se tedy překvapit.
 
👉 Na tiskové konferenci, která proběhla 02. 06. v Kuksu na vinici, byly představeny klíčové osobnosti této koalice se svoji vizí a programem, který jsme spoluutvářeli. Je tedy plně v   souladu s programem Žít v Trutnově a není nic snazšího, než si ho porovnat sami na: https://spoluprokraj.cz/
 
👉 Mezi hlavní témata se řadí zadržování vody v krajině, kvalitní zdravotní péče, přírodě blízké zemědělství a dostupné sociální služby.

.