Poničená šumná památka.

Poničená šumná památka, kterou v seriálu ČT Šumná města ukazoval architekt David Vávra, má smutný konec. Poslední nájemce a syn zastupitele za ODS, který získal obchod do nájmu za podezřele nízkou cenu, v objektu končí a objekt bude hledat nového nájemce. Pojďme si připomenout, jak vznikla tato smutná ukázka protekce a nepotismu na naší radnici.

Celou prodejnu měla dlouhá léta v nájmu společnost Vesna, která zde prodávala látky a ložní prádlo a do městské pokladny platila přes sedm set tisíc korun ročně. Ekonomická krize bohužel dopadla i na Vesnu, a tak požádala radu města o slevu nájmu. Vedení města ji však nevyhovělo a společnost musela své tradiční prodejní místo opustit. Nájem následně získal trutnovský podnikatel, syn trutnovského zastupitele a bývalého radního za ODS, za cenu 200 tisíc korun. Městská pokladna tak ročně přišla o půl milionu korun.
Celý příběh si můžete přečíst zde: https://krkonossky.denik.cz/…/sumna-kulturni-pamatka-s-podi…
Nový nájemce si hlavu s legislativou příliš nedělal a hned začal s rekonstrukcí památkově chráněné budovy. "Pozapomněl" přitom požádat o stavební povolení a souhlas orgánů památkové péče. Při této divoké rekonstrukci nenávratně zmizela část památkově chráněného interiéru.
Více o tom se můžete dočíst zde: https://krkonossky.denik.cz/…/prace-na-byvale-vesne-v-trutn…
Po více jak dvou letech tento nájemce opouští znehodnocenou historickou památku, která zůstává prázdná jako memento protekce a nepotismu, který na naší radnici trvá více jak dvacet let.